Hjälp
 
 
För ytterligare information, vill vi påminna dig om att du kan kontakta vår Kundtjänst via e-post på customer.service@venere.com. Vi svarar på dina frågor inom två vardagar efter mottagande.
Du kan även ringa oss på telefonnumret uppe i högra hörnet på sidan och prata med en kundtjänstrepresentant på ditt eget språk.
 
 
Innehållsförteckning
 
Om Venere.com
 
 
Välkommen till Venere.com - vi erbjuder en hotellbokningstjänst online som är både trygg och prisvärd. På Venere.com kan du boka rum för upp till tio personer på de bästa hotellkedjorna och du kan välja och vraka bland 200 000 hotell i tusentals städer runtom i världen. Vi är specialister på Medelhavet och har en helt ny sektion som tillägnas Italien, där du kan hitta inspiration för din nästa resa. Vi erbjuder dessutom internationella destinationer som New York, Bangkok och Rio de Janeiro.

På vår sida kan du hitta alla sorters boende, se foton och recensioner samt kontrollera tillgänglighet och priser.

Vare sig du letar efter en resa för nytta eller nöje kan Venere.com erbjuda en bekväm och trygg service för att boka din nästa vistelse.

Det är enkelt att boka. Du börjar med att kontrollera om ditt förvalda boende är tillgängligt på dina resedatum och sedan välja rumstyp, pristyp (med eller utan möjlighet att avboka) samt för vissa boenden även betalningsmetod.
Totalpriset kommer sedan att visas, varpå du klickar på knappen 'Boka nu' och fyller i betalningsformuläret.
Du kommer att få en e-postbekräftelse från vårt system till e-postadressen du angav. Du kan avboka gratis på din profil, så länge avbokningsreglerna för ditt valda rum tillåter avbokning.
Användarnamn och lösenord till din profil tilldelas automatiskt och skickas till din e-postadress (du registreras automatiskt).

 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Så söker du efter hotell
 
 
Sök efter stad/hotell

På hemsidan kan du ange vilken stad du vill besöka i rutan Resmål, såväl som datum för in- och utcheckning, antal personer (vuxna och barn) samt antal rum. Klicka på den blå knappen 'Sök', så får du se en lista över boenden som är tillgängliga för de datum du valt.

Om du vill leta efter ett specifikt hotell kan du ange hotellnamnet i den vita rutan till vänster för att se om hotellet är tillgängligt. Du kan besöka hotellets sida genom att klicka på den gröna knappen 'Boka'.

 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Så bokar du
 
 
När du har hittat det perfekta hotellet för dig väljer du bland de rum och prisplaner som anges och klickar på den gröna knappen 'Boka'.

Du slutför bokningen genom att fylla i bokningsformuläret med dina personliga uppgifter och din kreditkortsinformation. Gå igenom alla uppgifter, läs och godkänn regler och villkor och klicka sedan på knappen 'Boka den'.

Läs även noggrant igenom avbokningsregler under bokningens sammanfattning. Om du har några speciella önskemål för din vistelse kan du ange dem i den vita rutan innan du bekräftar bokningen.

 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Bokningstyper
 
 
Det finns tre typer av bokningar enligt betalningsmetod: Betalning på hotellet, betalning i förskott och eget val. I samtliga fall får du ett automatiskt bekräftelsemeddelande av Venere.com.

Du får ingen ytterligare bekräftelse från hotellet, då vår e-postbekräftelse är allt du behöver för att checka in. Vi ber dig att kontrollera att den e-postadress du anger är giltig, då du annars inte kommer att få e-postmeddelandet med bekräftelse.

Du kan även boka genom vår kundtjänst på följande nummer:

Schweiz: 44.511.83.90

Italien: 02.91.48.34.82

Alla övriga länder: 00 44 203 027 7155

Bokningar som betalas i efterskott måste betalas direkt på hotellet vid in- eller utcheckning. Vissa av priserna kan dock vara icke återbetalningsbara, vilket innebär att beloppet debiteras i förskott av hotellet (oftas inom 72 timmar efter att bokningen utförts) och återbetalas inte under några omständigheter.

För bokningar som betalas i förskott debiterar vårt system omedelbart det kreditkort som angavs vid bokningstillfället. Det enda du betalar på hotellet är eventuella extraavgifter och/eller skatter.

Vissa hotell ger dig möjlighet att välja mellan de två betalningsmetoderna; detta är bokningar med ditt eget val.

Kontrollera alltid i förskott vilken betalningsmetod som gäller! Det är enkelt att avgöra. På hotellsidan ser du en lista över tillgängliga rum med rumstyp, alternativ och priser samt totalt pris för 1 natt.

Under kolumnen 'Alternativ och priser' anges för rum som betalas i efterskott betalningsmetod 'Betala på hotell'.

För rum som betalas i förskott anges betalningsmetoden på bokningssidan med enkel och säker onlinebetalning.

För rum med eget val anges under kolumnen 'Alternativ och priser' alternativet 'Betala nu eller på hotell'. När du klickar på knappen 'Boka' kommer ett pop up-fönster visa betalningsalternativen. Beroende på vilken du väljer av 'Betala nu' och 'Betala på hotellet' kommer bokningssidan att påminna dig om huruvida du ska betala direkt på Venere.com eller på hotellet vid vistelsen.

 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Så kontrollerar du bokningens status
 
 
Du kan kontrollera bokningens status på din egen sida genom att ange det användarnamn och lösenord du fick via e-post vid din första bokning på Venere.com.
Du får tillgång till din kontosida genom att klicka på 'Dina bokningar' på hemsidan.
Där kommer du att se bekräftelsenumret för din bokning såväl som bokningens status.

Bokningens status identifieras av följande alternativ:

BEKRÄFTAD: Bokningar som bekräftats av hotellet
AVBOKAD: Bokning som avbokats
A-VOID: Bokningar som annullerats av hotellet på grund av att gästen inte anlänt
 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Så avbokar du
 
 
Alla bokningar, förutom ej återbetalningsbara erbjudanden, kan avbokas på kontosidan senast vid avbokningens tidsfrist utan att ådra sig straffavgifter. Om du avbokar en förskottsbetald bokning innan avbokningsperioden löpt ut kommer du automatiskt att återbetalas av vårt system inom tio arbetsdagar, men i vissa fall kan du behöva vänta på att faktureringsprocessen slutförts.

Du avbokar genom att klicka på 'Dina bokningar' på Venere.coms hemsida och ange användarnamn och lösenord. Du kommer att kunna se en lista med dina bokningar.
Klicka på den bokning som du vill avboka för att få tillgång till sidan med bokningsuppgifterna. Klicka på 'Avbeställ din bokning' längst ned på sidan. Ange varför du vill avboka och klicka sedan på den röda knappen 'Bekräfta avbokning'.

Om du vill kontrollera att avbokningen har utförts går du tillbaka till sidan 'Dina bokningar' och kontrollerar om bokningens status anges som 'AVBOKAD'.

Eventuella straffavgifter för sen avbokning debiteras av hotellet eller vårt system för förskottsbetalda bokningar. Om till exempel avbokningsavgiften motsvarar priset för en natt dras detta belopp från den automatiska återbetalningen.

Observera att Venere.com inte godtar avbokningsförfrågningar via e-post, även om de har skickats före tidsfristen för avbokning. Avbokningen måste utföras enligt processen som beskrivs ovan.

Om avbokningen inte utförs enligt ovan och inom tidsfristen är Venere.com inte ansvarigt för eventuella straffavgifter som debiteras ditt kreditkort av hotellet (för efterskottsbetalda bokningar) eller utebliven återbetalning till ditt kreditkort (för förskottsbetalda bokningar).

 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Så ändrar du din bokning
 
 
Tyvärr kan du inte ändra bokningar i vårt system. Du måste först avboka enligt instruktionerna ovan ('Så ändrar du din bokning') och sedan boka igen enligt bokningsprocessen. Förskottsbetalda bokningar med gratis avbokning kan ändras genom att ringa vår kundtjänst, där våra vänliga medarbetare hjälper dig med din förfrågan.

Ring oss på:

Schweiz: 44 511 83 90

Italien: 02 91483482

För alla andra länder: 0044 203 027 7155

 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Säkerhet/Integritet
 
 
Registrering

Informationen som efterfrågas under registreringsprocessen krävs för att hantera bokningarna och är strängt konfidentiell. All information överförs via en säker server, som erbjuder den högsta säkerhetsnivån.

Kreditkortsuppgifter

För de flesta efterskottsbetalda bokningar används dina kreditkortsuppgifter endast för att garantera bokningen. Uppgifterna skickas direkt till hotellet via en säker server, så du kan vara försäkrad om att de skyddas. I dessa fall debiteras inte kortet. Ditt kreditkort kommer dock att debiteras totalbeloppet för icke återbetalninsbara priser eller en del av totalbeloppet om bokningen kräver deposition. Hotellet kan även debitera ditt kort om du avbokar efter att tidsfristen för gratis avbokning löpt ut eller om du inte checkar in.

För förskottsbetalda bokningar krävs att hela beloppet för din vistelse betalas vid bokningstillfället. För dessa hotell gäller även allmänna regler och villkor, vilka går att läsa igenom på länken Användarvillkor

 
gå högst upp/innehållsförteckning
 
Kontakta oss
 
 
Vill du har mer information får du gärna kontakta vår kundtjänst. Ring oss på följande nummer:

Sweden: 08 51761806
För alla andra länder: 0044 203 027 7155

Eller skicka e-post till: customer.service@venere.com

Om du är en reseagent kan du skriva till oss på ta_assistance@venere.com

 
gå högst upp/innehållsförteckning