Hulp
 
 
Voor meer informatie kun je onze klantenserviceafdeling per e-mail contacteren via customer.service@venere.com. We beantwoorden je vragen binnen 2 werkdagen na ontvangst.
Je kunt ons ook bellen op het telefoonnummer in de rechterbovenhoek van de pagina en met een medewerker in je eigen taal spreken.
 
 
Index
 
Over Venere.com
 
 
Welkom bij Venere.com, de website met een online boekingsservice voor hotelaccommodaties waar je veilig en voordelig kunt boeken. Met Venere.com kun je kamers boeken (voor tot op 10 mensen) in de beste hotelketens en kiezen uit ruim 200.000 hotels in duizenden steden over de hele wereld. Wij zijn specialisten van het gebied rondom de Middellandse Zee, met een geheel nieuw deel dat aan Italië is gewijd. Hier kun je alle nodige inspiratie voor je volgende reis vinden, maar we bieden ook verre bestemmingen aan zoals New York, Bangkok en Rio de Janeiro.

Onze website geeft je de kans om de webpagina's van elke accommodatie te bezoeken, foto's en beoordelingen te bekijken en om de beschikbaarheid en prijzen te controleren.

Of het nu gaat om een vakantie of zakenreis, Venere.com biedt een handige en veilige service om je volgende verblijf onafhankelijk te boeken.

Boeken is eenvoudig. Je hoeft alleen maar te kijken of de accommodatie van je keuze beschikbaar is op je verblijfsdatums en eventueel een kamertype, tariefsoort (gratis annulering of geen restitutie) te kiezen naast het aangeven van aantal opties voor de betaalmethode.
De totaalprijs zal getoond worden en vervolgens kun je op de knop "Boek nu" klikken en het betalingsformulier invullen.
Je zult een boekingsbevestiging van ons systeem ontvangen op het door jouw aangegeven e-mailadres. Je kunt de boekings gratis annuleren als het annuleringsbeleid van de door jouw gekozen kamer dit toelaat.
De gebruikersnaam en het wachtwoord om bij de website in te loggen worden automatisch gegenereerd en naar je e-mailadres verzonden (registratie is automatisch).

 
naar boven/index
 
Een accommodatie vinden
 
 
Zoeken op stad/hotel

Voer op de startpagina de naam in van de stad die je wilt bezoeken in het veld "Bestemming". Ook is het nodig om je incheck- en uitcheckdatums aan te geven, het aantal reizigers (volwassenen / kinderen) en het aantal kamers je wilt boeken. Klik vervolgens op de blauwe knop "Zoeken". Hierna zul je een overzicht van accommodaties krijgen die op de door jouw aangegeven datums beschikbaar zijn.

Als je een bepaalde accommodatie in gedachten hebt, maak dan aan de linkerkant gebruik van het witte veld (Hotelnaam). Hier kun je de naam van het hotel invoeren, waarna wij je alleen dit hotel zullen tonen, indien beschikbaar. Om de pagina die aan een bepaald hotel is gewijd te bezoeken, kun je op de groene knop met "Boek" klikken.

 
naar boven/index
 
Een boeking plaatsen
 
 
Kies je kamer en het rate plan uit de lijst als je de accommodatie hebt gevonden die aan je wensen voldoet en klik dan op de groene knop "Boek".

Om een boekingsverzoek in te dienen, is het nodig een boekingsformulier in te vullen met je persoonlijke details en creditcardgegevens. Kijk alle gegevens nog even na, lees en accepteer de Voorwaarden & Bepalingen en klik vervolgens op "Boek nu!".

Lees ook het annuleringsbeleid zorgvuldig door. Deze vind je onder het schematische overzicht van de boeking. Als je daarnaast speciale verzoeken voor je verblijf hebt, kun je deze in het witte veld aangeven voordat je de boeking bevestigt.

 
naar boven/index
 
Soorten boekingen
 
 
Er zijn drie soorten boekingen, ingedeeld naar betaalmethode: boek nu, betaal later; vooruit betalen; en keuze. In alle gevallen zul je een automatisch bevestigingsbericht ontvangen, ondertekend door Venere.com.

Je zult verder geen bevestiging meer van het hotel ontvangen, omdat je alleen ons bevestigingsbericht nodig hebt om in te checken. Zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres aangeeft om het bevestigingsbericht van je boeking per e-mail te ontvangen. Zonder het juiste e-mailadres zul je het bevestigingsbericht namelijk niet kunnen ontvangen.

We herinneren je eraan dat je ook kun boeken via ons callcenter, te bereiken op de volgende telefoonnummers:

Zwitserland: 44.511.83.90

Italië: 02.91.48.34.82

Alle andere landen: 0044.203.027.7155

Reserveringen die je in het hotel betaalt dien je bij het hotel te voldoen tijdens het in- of uitchecken. Een aantal van deze tarieven kunnen echter onderdeel zijn van een niet-restitueerbare aanbieding: het hotel brengt het bedrag vooraf in rekening (normaal gezien binnen 72 uur na het plaatsen van de boeking) en dit zal onder geen enkele omstandigheden worden terugbetaald.

Bij vooruitbetaalde boekingen wordt er door ons systeem gelijk een autorisatie uitgevoerd op de creditcard waarvan de gegevens tijdens het boeken zijn ingevuld. Daardoor zul je bij het hotel uitsluitend mogelijke extra's en/of belastingen betalen.

Bij een aantal accommodatie kun je uit deze twee betaalmethodes kiezen: dit zijn keuzeboekingen.

Controleer vooraf altijd met wat voor betaalmethode je te maken hebt! Het is eenvoudig en intuïtief: op de hotelpagina vind je een lijst van beschikbare kamers in een overzicht met KAMERTYPE, OPTIES & PRIJZEN en TOTAALRPIJS VOOR 1 NACHT.

Voor kamers waarbij je in het hotel betaalt, zal er onder het kopje OPTIES & PRIJZEN worden aangegeven dat de betaalmethode "Boek nu, betaal later" geldt.

Bij vooruitbetaalde kamers zal de betaalmethode op de boekingspagina worden getoond (eenvoudig en veilig online betalen).

Voor keuzekamers zal er onder het kopje OPTIES & PRIJZEN "Betaal nu of betaal later" aangegeven worden. Als je op de knop met "Boeken" klikt, zul je een pop-upvenster zien. Afhankelijk van welke optie je hier kiest (Betaal nu / Betaal aan het hotel), zal er op de boekingspagina herinnerd worden aan of je gelijk op Venere.com betaalt of direct in het hotel tijdens je verblijf.

 
naar boven/index
 
De status van je boeking controleren
 
 
Je kunt de status van je boeking bekijken door in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord (deze zijn via e-mail naar je verstuurd bij je eerste boeking op Venere.com).
Klik hiervoor op de link "Jouw reserveringen" op de startpagina.
Hier vind je het bevestigingsnummer en de status van je boeking.

Je boekingsstatus zal worden aangegeven met een van de volgende termen:

BEVESTIGD: Boekingen die door het hotel zijn bevestigd
GEANNULEERD: Boeking geannuleerd
A-VOID: Geannuleerde boekingen door het hotel na een no show
 
naar boven/index
 
Een boeking annuleren
 
 
Met uitzondering van niet-restitueerbare aanbiedingen kunnen alle boekingen na het inloggen worden geannuleerd. Doe dit voor de annuleringsdeadline om boetes te voorkomen. Als je een vooruitbetaalde boeking binnen het annuleringstermijn annuleert, zul je automatisch binnen 10 werkdagen door ons systeem vergoed worden (in een aantal gevallen kan het nodig zijn om te wachten totdat het factuurproces voltooid is).

Klik om een reservering te annuleren op "Jouw reserveringen" op de startpagina van Venere.com en voer je gebruikersnaam (je e-mailadres) en wachtwoord in. Hier kun je een overzicht van je boekingen bekijken.
Klik op de boeking die je wilt annuleren om toegang te krijgen tot de pagina met de details. Klik op de link "Annuleer je reservering" onderaan de pagina. Geef aan waarom je de boeking wilt annuleren en klik dan op de rode knop met "Bevestig annulering".

Om te controleren of de boeking met succes is geannuleerd, kun je teruggaan naar "Jouw reserveringen" en kijken of de status van je boeking is aangepast naar GEANNULEERD.

Eventuele boetes voor late annuleringen zullen door het hotel of, bij vooruitbetaalde boekingen, door ons systeem in rekening worden gebracht (als de annuleringskosten bijvoorbeeld gelijk staan aan één overnachting, dan zal bij de automatische restitutie de prijs van de eerste nacht van het totaalbedrag worden afgetrokken).

Let op! Venere.com accepteert geen annuleringsverzoeken via e-mail, zelfs als deze voor de annuleringsdeadline zijn verzonden. Om een boeking te annuleren, dient de bovenstaande procedure te worden gevolgd.

Als de annulering niet volgens deze procedure en de deadline is gemaakt, is Venere.com niet aansprakelijk voor eventuele boetes die door het hotel op je creditcard in rekening worden gebracht (voor reserveringen waarbij je in het hotel betaalt). Ook is Venere.com in dat geval niet aansprakelijk voor ontbrekende restituties op je creditcard (vooruitbetaalde boekingen).

 
naar boven/index
 
Je reservering wijzigen
 
 
Helaas kun je boekingen niet in ons systeem wijzigen. Hiervoor dien je de gemaakte boeking eerst te annuleren via de hierboven aangegeven instructies (Een boeking annuleren) en vervolgens de boekingsprocedure opnieuw te doorlopen. Vooruitbetaalde boekingen met gratis annulering kunnen mogelijk gewijzigd worden door contact op te nemen met ons callcenter. Hier staat ons vriendelijk personeel klaar om je te helpen bij dit soort verzoeken.

Neem contact met ons op via:

Zwitserland: 44 511 83 90

Italië: 02 91483482

Voor alle andere landen: 0044 203 027 7155

 
naar boven/index
 
Veiligheid / Privacy
 
 
Registratie

De vereiste informatie tijdens het registratieproces is nodig om de boekingen te beheren en zijn strikt vertrouwelijk. Alle informatie wordt via Secure Server verstuurd met de hoogst mogelijke mate van bescherming.

Creditcardgegevens

Voor de meeste boekingen waarbij in het hotel betaald dient te worden, zijn je creditcardgegevens uitsluitend nodig om de boeking te garanderen. Deze gegevens worden via Secure Server rechtstreeks naar het hotel verzonden, waardoor deze gegevens zijn beschermd. In deze gevallen zal er geen autorisatie op de creditcard worden uitgevoerd. Er zal wel vooraf een autorisatie op je creditcard worden uitgevoerd in een aantal specifieke gevallen. Zo zal dit worden gedaan voor het totaalbedrag als het gaat om niet-restitueerbare prijzen of, als de reservering een aanbetaling nodig heeft, voor een percentage of deel van het totaalbedrag. Het hotel kan daarnaast een autorisatie op je creditcard uitvoeren als er een annulering plaatsvindt nadat de uiterste deadline voor een gratis annulering is verstreken of als je niet incheckt.

Bij alle vooruitbetaalde boekingen is het nodig om het totaalbedrag van je verblijf ten tijde van de boekingsbevestiging te betalen. Bij alle hotels gelden daarnaast de algemene voorwaarden en bepalingen, te vinden via de link Servicevoorwaarden

 
naar boven/index
 
Contact
 
 
Vergeet niet dat je voor meer informatie bij onze klantenservice terecht kunt. Neem contact met ons op via de volgende telefoonnummers:

Netherlands: (0) 20 2035100
Voor alle andere landen: 0044 203 027 7155

Of stuur een e-mail naar: customer.service@venere.com

Reisbureaus kunnen ons bereiken via ta_assistance@venere.com

 
naar boven/index