Ofta förekommande frågor
 
 
Vi vill påminna dig om att du kan kontakta vår Kundtjänst via customer.service@venere.com.
 
Vi besvarar dina frågor inom två arbetsdagar efter mottagande.
 
Innehållsförteckning
 
Vad är Venere.com?
 
 
Venere.com är inte en resebyrå. Den ger Internet-användare möjlighet att boka övernattning direkt online. Venere.com ger användarna möjlighet att se hotellens hemsidor, kontrollera tillgänglighet och priser samt att sedan skicka bokningsförfrågningar till övernattningsställena.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Hur exakt fungerar Venere.com:s bokningssystem online?
 
 
När du har gjort en bokningsförfrågan, kommer den direkt till övernattningsstället som sedan svarar på bokningsförfrågan via Venere.com-systemet. Tjänsten ger en effektiv, säker och enkel kanal för kommunikation mellan hotell och användare. Till skillnad från en resebyrå kan du söka, välja och boka boende själv direkt med hotellet som du valt.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Hur registrerar jag mig?
 
 
Observera att du inte behöver registrera dig som användare innan du skickar en bokningsförfrågan genom Venere.com:s webbplats. Under bokningsprocessen kommer du att bli ombedd att lämna din e-postadress (som blir ditt användarnamn) och personlig information som kommer att registreras i systemet. Omedelbart efteråt kommer du att få ett e-postmeddelande med ditt lösenord. Lösenordet ger dig tillgång till ditt online-konto där du kan se statusen och information om dina bokningar och så småningom avbryta dem.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Om jag tappar bort eller glömmer mitt lösenord?
 
 
Gå till Venere.com:s hemsida och klicka på "Dina bokningar". Klicka på "Glömt ditt lösenord?" på inloggningssidan, ange den e-postadress som du har registrerat dig med och lösenordet kommer att skickas till dig.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Hur mycket kostar det att boka online med Venere.com?
 
 
Venere.com:s bokningsservice är helt gratis för våra användare. Medlemskapet är gratis. Sökning efter logi, bokning och avbokning är avgiftsfri.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Kan alla hotell på Venere.com:s hemsida bokas online?
 
 
Det finns två angivna kategorier med hotell: de med bokningssystem online och webbsidor samt de som inte är bokningsbara online. Beträffande den första kategorin är det möjligt att kontrollera priser och tillgänglighet samt att skicka bokningsförfrågningar direkt till hotellen. Den senare kategorin har fax och telefonnummer angivna och du kan kontakta dem direkt.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Jag vill att någon ur personalen på Venere.com bokar ett rum åt mig. Är det möjligt?
 
 
Du kan också boka genom vår Kundtjänst genom att ringa följande nummer:

08 51761806

USA: 1-877-214-4288
Ireland: (01) 524 5487
Canada: 1-866-984-7711
Australia: 02 8023 8756
Spain: 91 275 4914
Chile: 1230-020-9008
Peru: 0800-54627
Argentina: 0800-4442278
Columbia: 01800-9-157303
Mexico: +1-866-268-8500
Venezuela: 0800-100-3648
France: 01 57323460
Belgium: 02 200 8514
Switzerland: 44 511 83 88
Austria: 0120 6091330
Germany: 0695 1709723
Italy: 02 91483082
Netherlands: (0) 20 2035100
Norway: 24 15 99 64
Sweden: 08 51761806
Japan: 03 5539 2656
China: 10-800-120-2547(Telecom) - 10-800-712-2547(NetCom)
Russia: 499 272 2031
Brazil: 0800-761-1711
Portugal: 217 616 226
From all the other countries: 0044 203 027 7155
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
När jag gör en bokningsförfrågan, hur behandlas den?
 
 
Bokningsförfrågningen skickas direkt till det utvalda hotellet. De behandlar sedan din ansökan via Venere.com-systemet och skickar sitt svar tillbaka till dig. Detta etablerar en direkt kontakt mellan den Venere.com-registrerade användaren och det utvalda hotellet. Din bokning är bekräftad när hotellet skickar sin bekräftelse.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Hur lång tid tar det innan jag får svar på min bokningsansökan?
 
 
Det finns två typer av bokningsansökan: Omedelbar bokning och Bokning på Begäran. I första fallet (Omedelbar bokning) skickar Venere.coms system ett automatiskt bekräftelsemeddelande från hotellet. Ytterligare kontakt med hotellet är inte nödvändigt, eftersom detta bekräftelsemeddelande är definitivt. I andra fallet (Bokning på Begäran) får du ett email som informerar dig att boendet har fått din ansökan. Boendet svarar sedan inom 48 timmar, och din ansökan bekräftas eller stryks.
Kom ihåg att det är boendet som bekräftar din ansökan, och att du inte borde betrakta din bokning som bekräftad innan själva boendet har bekräftat. När din bokning får status ”OK” i din användaraccount kan du betrakta den som bekräftad av boendet. För att få bekräftelsen via email måste emailadressen som du angett när du skickade din bokningsansökan vara korrekt. I fall att emailadressen som du angett inte är korrekt, får du inte svar ifrån hotellet, och detta kan leda till kommunikationsproblem och missförstånd. Det är väldigt viktigt att all information som du anger är korrekt.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Hur kontrollerar jag statusen på min bokningsförfrågan?
 
 
Du kan kontrollera statusen för en bokningsförfrågning genom att gå in på "Din bokning" med din registrerade e-postadress och lösenord och se alla dina aktuella bokningar. Du kan kontrollera statusen för dina bokningar i statuskolumnen.

Statusen för bokningen kan vara följande:

BEKRÄFTADE : Bokningar bekräftade av hotellet
ANNULLERAD : Bokning annullerad
A-VOID : Bokningar annullerade av Venere därför att gästen inte anlänt
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Hur avbeställer jag en bokning?
 
 
Observera att alla bokningar behöver annulleras i ditt användarkonto inom gällande tidsram för avbeställning för att undvika straffavgifter. Efter att tidsfristen har gått ut är det nödvändigt att kontakta hotellet direkt, eftersom det i detta fall är endast hotellet som själv kan bestämma om de vill annullera en bokning utan kostnad eller inte.
För att avbeställa en bokning, välj "Dina bokningar" på Venere.com:s hemsida och ange din registrerade e-postadress och ditt lösenord. Härifrån kan du se listan med utförda bokningar.
Klicka på länken "Avbryt denna reservation" bredvid reservationsnumret och sedan klicka på JA. Din bokning kommer då att annulleras i vårt system och du behöver inte ha någon kontakt med hotellet längre.
För att kontrollera att du har avbeställt din bokning korrekt kan du klicka på "Dina bokningar" på vår hemsida och du kan se att bokningsstatusen är "ANNULLERAD".
Venere.com accepterar inte att förfrågningar om avbeställningar skickas via e-post till vår Kundtjänst, även om begäran skickas innan tidsfristen för avbokningsreglerna går ut. Alla avbokningar måste göras enligt instruktionerna ovan.
Om avbeställningen inte görs enligt ovan, är Venere.com inte ansvarigt för eventuella straffavgifter som hotellet låter debitera ditt kreditkort.
Observera att det inte är möjligt att avbeställa din bokning om du valt och bokat rum som anges som "FÖRUTBETALDA / INGEN ÅTERBETALNING".
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Hur ändrar jag på min bokning?
 
 
Tyvärr är det inte möjligt att ändra en bokning i systemet. Du måste avboka, följa instruktionerna ovan (Se "Hur kan jag avbeställa en bokning?") och följa bokningsprocessen igen. Efter tidsfristen för annullering är det också nödvändigt att kontakta hotellet direkt, eftersom det i detta fall är endast hotellet som kan acceptera förändringar utan kostnad.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen
 
Har ett dubbelrum en dubbelsäng eller två enkelsängar?
 
 
Detta varierar tyvärr från hotell till hotell. För att undvika missförstånd föreslår vi att du begär antingen en dubbelsäng eller två separata enkelsängar.
 
gå högst upp/till innehållsförteckningen