Vanlige spørsmål
 
 
Vi minner om at du kan kontakte Kundestøtte via e-post på customer.service@venere.com.
 
Vi vil svare på spørsmålet ditt i løpet av to dager etter at vi har mottatt det.
 
Indeks
 
Hva er Venere.com?
 
 
Venere.com er ikke et reisebyrå, og det gir internettbrukere muligheten til å bestille overnatting direkte på nettet. Venere.com gir dessuten brukerne muligheten til å se overnattingsstedenes sider, sjekke tilgjengeligheten og prisene og deretter sende bestillingsforespørsler til overnattingsstedene.
 
gå til toppen/indeks
 
Hvordan fungerer bestillingssystemet til Venere.com?
 
 
Straks du har sendt en bestillingsforespørsel vil den bli mottatt av overnattingsstedet, som deretter svarer på forespørselen via systemet til Venere.com. Tjenesten tilbyr en effektiv, sikker og enkel kommunikasjonskanal mellom overnattingsstedene og brukerne. I motsetning til et reisebyrå, kan du søke, velge og bestille overnattingen på egenhånd på det overnattingsstedet du måtte ønske.
 
gå til toppen/indeks
 
Hvordan registrerer jeg meg?
 
 
Vær oppmerksom på at du ikke trenger å registrere deg som bruker før du sender en bestillingsforespørsel via nettstedet til Venere.com. I løpet av bestillingsprosessen vil du bli bedt om å oppgi e-postadressen din (som også vil fungere som brukernavn) og personlige opplysninger, som vil bli lagret i systemet. Umiddelbart etterpå vil du motta en e-post med passordet ditt. Passordet gir deg tilgang til kontoen din, og her kan du se statusen til og opplysningene om bestillingene dine og eventuelt avbestille dem.
 
gå til toppen/indeks
 
Hva om jeg mister eller glemmer passordet mitt?
 
 
Gå til startsiden til Venere.com og klikk på «Dine bestillinger». Klikk deretter på «Har du glemt passordet ditt?» etter at du har logget på. Fyll så inn e-postadressen du har registrert deg med, så vil du få tilsendt passordet ditt.
 
gå til toppen/indeks
 
Hvor mye koster det å utføre en bestilling på nettet via Venere.com?
 
 
Bestillingstjenesten til Venere.com er fullstendig gratis for brukerne våre. Det koster ingen ting å bli medlem. Det er dessuten gratis å søke etter overnattingssteder for å utføre eller avbestille bestillinger.
 
gå til toppen/indeks
 
Kan alle hotellene på Venere.com bestilles på nettet?
 
 
Det finnes to kategorier overnattingssteder: de som er tilknyttet bestillingssystemet på nettet og som har egne nettsider, og de som ikke kan bestilles på nettet. Hva gjelder den første kategorien, er det mulig å sjekke priser og tilgjengelighet og sende bestillingsforespørsler direkte til overnattingsstedene. Overnattingsstedene i den andre kategorien er oppført med faks- og telefonnumre som du må bruke for å kontakte dem direkte.
 
gå til toppen/indeks
 
Jeg ønsker at en ansatt hos Venere.com bestiller et rom for meg. Er dette mulig?
 
 
Du kan dessuten utføre en bestilling ved å ringekundesenteret vårt på følgende numre:

Storbritannia: 020 3027 7153
USA: 1 877 214 4288
Irland: (01) 524 5487
Canada: 1 866 984 7711
Australia: 02 8023 8756
Spania: 91 275 4914
Chile: 1230 020 9008
Peru: 0800 54627
Argentina: 0800 4442278
Colombia: 01800 9 157303
Mexico: +1 866 268 8500
Venezuela: 0800 100 3648
Frankrike: 01 57323460
Belgia: 02 200 8514
Sveits: 44 511 83 88
Østerrike: 0120 6091330
Tyskland: 0695 1709723
Italia: 02 91483082
Nederland: (0) 20 2035100
Norge: 24 15 99 64
Sverige: 08 51761806
Japan: 03 5539 2656
Kina: 10 800 120 2547(Telecom) – 10 800 712 2547(NetCom)
Russland: 499 272 2031
Brasil: 0800 761 1711
Portugal: 217 616 226
Fra alle andre land: 0044 203 027 7155
 
gå til toppen/indeks
 
Hvordan behandles bestillingsforespørselen min?
 
 
Bestillingsforespørselen sendes direkte til ditt valgte overnattingssted. Dette behandler deretter forespørselen via systemet til Venere.com og sender svaret tilbake til deg. På denne måten opprettes en direkte kontakt mellom de registrerte brukerne av Venere.com og det valgte overnattingsstedet. Bestillingen din bekreftes når overnattingsstedet sender deg bekreftelsen.
 
gå til toppen/indeks
 
Hvor lang tid vil det ta før jeg får svar på min bookingforespørsel?
 
 
Det er to kategorier av mulige bookingforespørsler: Umiddelbare bookinger og bookinger etter forespørsel. I det første tilfellet vil du motta en automatisk bekreftelsesbeskjed fra hotellet via Venere.com. Du vil ikke motta ytterligere bekreftelser fra hotellet, da denne bekreftelsesbeskjeden er endelig.
I det andre tilfellet vil du motta en e-post med beskjed om at overnattingsstedet har mottatt forespørselen din. Overnattingsstedet vil deretter sende deg en eventuell bekreftelse via e-post innen 48 timer.
Ha i mente at forespørselen din vil bli bekreftet av overnattingsstedet og ikke på noe tidspunkt før dette er bekreftet. Når statusen til bookingen din er 'OK' på brukerkontoen din kan du være sikker på at den er blitt bekreftet av overnattingsstedet. Dersom e-postadressen du oppga da du sendte bookingforespørselen din ikke er korrekt, vil du ikke motta noe svar fra hotellet, og dette vil kunne skape kommunikasjonsproblemer og misforståelser. Kontrollér derfor at alle data du har oppgitt er korrekte.
 
gå til toppen/indeks
 
Hvordan kan jeg kontrollere statusen til bestillingsforespørselen min?
 
 
Du kan kontrollere statusen til en hvilken som helst bestillingsforespørsel ved å gå inn på «Din bestilling» med din registrerte e-postadresse og passordet ditt. Her ser du alle gjeldende bestillinger, og du kan kontrollere statusen til disse i statuskolonnen.

Statusen til bestillingen kan være en av følgende:

BEKREFTET: Bestillinger som er blitt bekreftet av overnattingsstedet
AVBESTILT: Bestillinger som er blitt avbestilte
ANNULLERT: Bestillinger som er blitt kansellerte av Venere på grunn av unnlatt oppmøte
 
gå til toppen/indeks
 
Hvordan avbestiller jeg en bestilling?
 
 
Vær oppmerksom på at alle bestillinger må avbestilles fra brukerkontoen din før avbestillingsfristen er utløpt for å unngå å måtte betale straffegebyrer. Etter at avbestillingsfristen er utløpt må du kontakte overnattingsstedet direkte, da det i dette tilfellet kun er overnattingsstedet selv som kan bestemme om du må betale et gebyr ved avbestilling av bestillingen.

Ønsker du å avbestille en bestilling, må du gå inn på «Dine bestillinger» på startsiden til Venere.com og oppgi din registrerte e-postadresse sammen med passordet ditt. Herfra kan du se listen over alle bestillingene du har utført.
Klikk på koblingen «Avbestill denne bestillingen» ved siden av bestillingsnummeret og klikk deretter på «JA». Bestillingen din vil da bli kansellert i systemet vårt, og du trenger ikke å kontakte hotellet på nytt.
Ønsker du å kontrollere at avbestillingen din er blitt registrert, kan du klikke på «Dine bestillinger» på startsiden vår, og du vil da se at statusen til bestillingen din er «AVBESTILT».

Venere.com aksepterer ikke avbestillingsforespørsler som sendes til Kundestøtte via e-post, selv om forespørselen blir sendt før avbestillingsfristen er utløpt. Alle avbestillinger må skje ved å følge instruksjonene over.

Velger du å avbestille på annen måte, er ikke Venere.com ansvarlig for eventuelle straffegebyrer som overnattingsstedet belaster kredittkortet ditt med.

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å avbestille bestillingen din dersom du har valgt og bestilt et rom som er merket som «FORHÅNDSBETALT/IKKE-REFUNDERBART».
 
gå til toppen/indeks
 
Hvordan endrer jeg en bestilling?
 
 
Det er dessverre ikke mulig å endre en bestilling i systemet. Du må avbestille bestillingen ved å følge instruksjonene over (Se «Hvordan avbestiller jeg en bestilling?») og deretter bestille på nytt. Etter at avbestillingsfristen er utløpt må du dessuten kontakte overnattingsstedet direkte, da det i dette tilfellet kun er overnattingsstedet som kan bestemme om du må betale et straffegebyr ved endringer.
 
gå til toppen/indeks
 
Har et dobbeltrom én dobbeltseng eller to separate enkeltsenger?
 
 
Dette varierer dessverre fra overnattingssted til overnattingssted. For å unngå misforståelser foreslår vi at du setter opp en dobbeltseng eller to separate enkeltsenger som ønske i feltet for merknader.
 
gå til toppen/indeks