Veelgestelde vragen
 
 
We wijzen je er op dat je onze klantenserviceafdeling per e-mail kan contacteren via customer.service@venere.com.
 
We beantwoorden je vragen binnen 2 werkdagen na ontvangst.
 
Index
 
Wat is Venere.com?
 
 
Venere.com is geen reisorganisatie; het biedt internetgebruikers de mogelijkheid om accommodaties direct online te boeken. Venere.com geeft de gebruikers de mogelijkheid om de webpagina´s van de accommodaties te bekijken, beschikbaarheid en prijzen te controleren en de reserveringsaanvragen naar de accommodaties door te sturen.
 
naar boven/index
 
Hoe werkt het Venere.com online boekingsysteem precies?
 
 
Je gemaakte reserveringsaanvraag komt direct bij de accommodatie aan, die daarna de reserveringsaanvraag beantwoordt via het Venere.com-systeem. De service biedt een efficiënt, veilig en eenvoudig communicatiemiddel tussen de hotelaccommodaties en gebruikers. In tegenstelling tot een reisorganisatie laat het systeem toe om zelf logies op te zoeken, kiezen en boeken via jouw gewenste accommodatie.
 
naar boven/index
 
Hoe registreer ik?
 
 
Let op dat er geen vereiste is om als gebruiker te registreren voordat je de reserveringsaanvraag via Venere.com verstuurt. Tijdens het boekingsproces zal je gevraagd worden om je e-mailadres (wat je login wordt) en persoonlijke gegevens in te voeren en die zo in het systeem worden geregistreerd. Onmiddelijk hierna ontvang je een e-mail met je wachtwoord. Het wachtwoord geeft je toegang tot je online account waar je de status en details van je boekingen kunt bekijken en eventueel kunt annuleren.
 
naar boven/index
 
Wat als ik mijn wachtwoord vergeet?
 
 
Ga naar de Venere.com homepage en klik op 'Jouw reserveringen'. Wanneer je op de login-pagina bent, klik op "wachtwoord vergeten?", voer het e-mailadres in dat je geregistreerd hebt en het wachtwoord wordt je toegestuurd.
 
naar boven/index
 
Wat zijn de kosten bij een online reservering via Venere.com?
 
 
De Venere.com boekingservice is volledig gratis voor onze gebruikers. Lidmaatschap is gratis. Er is geen toeslag voor het zoeken naar accommodaties, boeken en annuleren van boekingen.
 
naar boven/index
 
Kunnen alle hotels op de Venere.com website online geboekt worden?
 
 
Er bestaan twee accommodatie-categorieën: één met een online boekingsysteem en webpagina´s, en één zonder deze opties. Bij de eerste categorie is het mogelijk om prijzen en beschikbaarheid te controleren en om reserveringsaanvragen direct naar de accommodaties te sturen. De tweede categorie staat vermeld met fax- en telefoonnummers en je dient deze per direct te contacteren.
 
naar boven/index
 
Ik wil graag dat een medewerker van Venere.com de boeking maakt. Is dit mogelijk?
 
 
Je kunt ook reserveren via ons callcenter door het volgende nummer te bellen:

VK: 020 3027 7153a
VS: 1-877-214-4288
Ierland: (01) 524 5487
Canada: 1-866-984-7711
Australië: 02 8023 8756
Spanje: 91 275 4914
Chili: 1230-020-9008
Peru: 0800-54627
Argentinië: 0800-4442278
Columbia: 01800-9-157303
Mexico: +1-866-268-8500
Venezuela: 0800-100-3648
Frankrijk: 01 57323460
België: 02 200 8514
Zwitserland: 44 511 83 88
Oostenrijk: 0120 6091330
Duitsland: 0695 1709723
Italië: 02 91483082
Nederland: (0) 20 2035100
Noorwegen: 24 15 99 64
Zweden: 08 51761806
Japan: 03 5539 2656
China: 10-800-120-2547(Telecom) - 10-800-712-2547(NetCom)
Rusland: 499 272 2031
Brazilië: 0800-761-1711
Portugal: 217 616 226
Vanuit alle andere landen: 0044 203 027 7155
 
naar boven/index
 
Wanneer ik een reserveringsaanvraag maak, hoe wordt dit dan verwerkt?
 
 
De reserveringsaanvraag wordt direct naar de geselecteerde accommodatie gestuurd. Deze verwerkt de aanvraag via het Venere.com-systeem en stuurt je een antwoord terug. Zo ontstaat een direct contact tussen de geregistreerde Venere.com-gebruiker en de geselecteerde accommodatie. Je reservering wordt bevestigd wanneer de accommodatie je een bevestigingsbericht toestuurt.
 
naar boven/index
 
Hoe lang duurt het voordat ik een bevestiging krijg van mijn online reservering?
 
 
Er zijn twee soorten reserveringen: directe reserveringen of reserveringen op aanvraag. In het eerste geval zul je een automatisch antwoord krijgen van het hotel via Venere.com. Je zult verder geen informatie meer ontvangen van het hotel, omdat de bevestigings-e-mail definitief is.
In het tweede geval zul je een e-mail ontvangen met het bericht dat de accommodatie je aanvraag heft ontvangen. De accommodatie beantwoordt je aanvraag dan binnen 48 uur door de reservering te bevestigen of te annuleren.
Onthoud dat je aanvraag door de accommodatie bevestigd dient te worden, en beschouw de reservering daarom niet als bevestigd. Als de status van je reservering als ‘OK’ verschijnt in je gebruikersaccount, dan ben je verzekerd van de bevestiging van de accommodatie. Om een dergelijke e-mail met reserveringsinformatie te ontvangen, is het belangrijk dat het e-mailadres dat je opgeeft tijdens de reservering juist is.
 
naar boven/index
 
Hoe controleer ik de status van mijn reserveringsaanvraag?
 
 
Je kunt de status van je reserveringsaanvragen controleren door met je geregistreerd e-mailadres en achtwoord in te loggen op 'Jouw Reserveringen' en al je huidige reserveringen te bekijken. Je kunt de status van je reserveringen bekijken in de 'status kolom'.

De status van de reserveringen kan een van de volgende zijn:

BEVESTIGD: Door de accommodatie bevestigde reserveringen
GEANNULEERD: Reservering geannuleerd
A-NIETIG: Door Venere geannuleerde reserveringen wegens NIET OPGEDAAGD
 
naar boven/index
 
Hoe annuleer ik een boeking?
 
 
Weet dat alle boekingen in je gebruikersaccount geannuleerd dienen te worden vóór de annuleringsdeadline om zo boetes voor laattijdig annuleren te vermijden. Nadat de annuleringsdeadline verstreken is, is het nodig om de accommodatie direct te contacteren, omdat in dit geval het enkel de accommodatie zelf is die kan beslissen om de boeking gratis te annuleren of niet.

Om een boeking te annuleren, ga naar de Venere.com homepage en klik op 'Jouw reserveringen' en voer je geregistreerd e-mailadres en wachtwoord in. Van hieruit kun je de lijst met gemaakte reserveringen vinden.
Klik op de link 'Annuleer deze reservering' naast het reserveringsnummer en klik op JA. Jouw reservering wordt dan in jouw systeem geannuleerd en verder contact met het hotel is niet meer nodig aan jouw kant.
Als je wil controleren of je jouw reservering correct geannuleerd hebt, klik op 'Jouw Reserveringen' op de homepage en je merkt op dat de status van je reservering 'GEANNULEERD' is.

Venere.com aanvaardt geen annuleringsverzoeken die via e-mail naar onze klantenserviceteam gestuurd zijn, zelfs als dit verzoek vóór het einde van de annuleringsdeadline is. Alle annuleringen dienen volgens de bovenstaande instructies gemaakt te worden.

Als de annulering niet volgens deze instructie gemaakt wordt, dan is Venere.com niet verantwoordelijk voor enige kosten die door de accommodatie op je creditcard worden verrekend.

Let op dat het niet mogelijk is je reservering te annuleren als je een kamer geboekt hebt die aangeduid stond als "PREPAID/GEEN RESTITUTIE".
 
naar boven/index
 
Hoe wijzig ik een boeking?
 
 
Het is spijtig genoeg niet mogelijk om een boeking in het systeem te wijzigen. Je dient de reservering te annuleren via de bovenstaande instructies (Lees 'Hoe annuleer ik een boeking?') en maak de reservering opnieuw. Na de annuleringsdeadline is the ook nodig om de accommodatie direct te contacteren omdat het de accommodatie zelf is die kan beslissen om de boeking gratis te wijzigen of niet.
 
naar boven/index
 
Bestaat een tweepersoonskamer uit een tweepersoonsbed of 2 aparte bedden?
 
 
Dit varieert echter van accommodatie tot accommodatie. Om verwarring te verwijden raden we aan dat je in de opmerkingen vermeldt of je een tweepersoonsbed of 2 aparte bedden wenst.
 
naar boven/index